С приемът на вода може не само да се задоволят ежедневните нужди, но и да се отслабва!

Водата замества висококалоричните напитки като сода, сок, безалкохолни или спиртни напитки. Все пак във водата има 0 калорииМного от нас през целия ден пият чай, кафе, сок, газирани напитки и т. н. и си мислят, че така утоляват ежедневната потребност на организма от вода. Но това не е така! Тялото се нуждае от чиста вода, а не от "заместители", тъй като "заместителите" са наситени с разни вещества и не са способни да изведат шлаките от тялото. 

Упражненията и спота невинаги и не на всеки се отдават, а в повечето случаи, за тях времето все не достига... Въпреки това, съществуват много начини, с които да подобрите тактиката си и да си помогнете в бързото сваляне на килограми.

Важно е, че пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни.

Принципът, който специалистите по здравословно хранене дават е лесен и ненатоварващ, в него се включва:

Една чаша вода, половин час преди хранене. Тя създава усещане за ситост и засилва метаболизма. Водата е без мазнини, без въглехидрати, без захар. Пийте много вода и отслабвайте.

 С приема на вода тялото се освобождава от токсините, изхвърля натрупани запаси от мазнини и засилва тонуса. Дори идеята да свалите килограми да не е приоритет, приемът на вода е от изключително значение за стимулиране естествените процеси в тялото. Дневният прием от вода, който всеки трябва спазва се равнява на една бутилка от 2,5 л. Не бива да се пренебрегва и качествата на минералната вода, които доставят на организма жизнено-важни минерали и соли.

Добри резултати могат да се постигнат и ако по-често се вслушваме в нуждите на тялото си. Здравословният режим на хранене може да се превърне в навик, а това е сигурен знак за лесно постигане на желания силует.

Погрешно е схващането, че само с вода изпита след погълнат хамбургер могат да намали калориите от храната или да стопи излишните килограми. Така може да се получи анти ефект, защото в стомаха тестените изделия се раздуват и предизвикват излишни газове.

Голяма грешка е по време на усилено кардио да се пие много вода и на един път. Количествата трябва да се доставят в тялото, но на малки глътки и по на често. За да бъдат по-леки, ненатоварващи и споходени с успех тренировките, слушайте приятна музика.

Освен това, нашата храносмилателна система се нуждае от добро количество вода, за да функционира правилно и да смила добре приетата храна. Често водата може да помогне и да излекува проблема със стомашните киселини. В комбинация с повечко фибри може да излекува и запек, причинен често от дехидратация.