Интересни факти

Здравословна ли е водата

В двадесет и първи век все още има множество разногласия по ефекта и качествата, касаещи водата. На кратко ще се постараем да разясним някои от тях.

  • Водата е основна и най-важната течност в света.
  • Без нея живота е немислим. 
  • Тя е източник на живот и заема около три четвърти от тяло на човека. За водата още се казва, че е есенцията на живота.

Съществуват много разисквания и коментари по отношение здравословния ефект от минералната вода. След като отпадне основната функция, че доставя течност за тялото, научните изследвания не са достатъчни, за да покажат увеличеният ефект на минералните води над здравето. Ясно е, че минерали им са завишени, затова и носят името си минерални води. С тях те са полезни за тялото, но тяхната способност за усвоява не е точно добра. Една част от тях се абсорбират, а тялото определено има нужда от тях. В естествената вода липсват калории, изкуствени добавки и захар, минералната вода, определено е по-добра от подсладена и много по-харесвана напитка. Приема на минерална вода, не крие странични ефекти, като например прекаляването с газирани напитки, безалкохолни и алкохолни такива. Минералната е приятна и дарява свеж вкус.

 

Велики хора и мъдреци са казали, за нея, че едва, когато я загубим, тогава ще оцени важността и ползата й. Също така, че водата е на цялата планета и ние просто трябва да следваме нейния ход, за да можем да съхраним богатството, което ни е дала природата, напред във времето за бъдещите поколения.