Интересни факти

Хлор във водата

Знаем, че хлорът е вреден, но спомага за пречистване на чешмяната вода. За да се предпазим от него трябва да се заредим с трапезна, минерална или изворна вода.

За да намалим хлорирането от душа или ваната, можем да монтираме филтри, които да премахват трихолометаните, които от своя страна повишават нивата на кръвта ни.

За да избегнем състаряващия процес на кожата, в резултат от хлора във водата може всеки път след баня да втриваме витамин С на разтвор по тялото си.

При над 89% от хората се срещат проблеми със скалпа на главата и кожата на косата, в резултат от хлорираната вода.

 

Хлора във водата води до сухотата, бръчките, пърхота и загубата на младостта. За да се защитим максимално от тези процеси е добре да използваме шампоани, лосиони и кремове, обогатени с витамини.

В определени населени места е трудно да се осигури достъпа на големи количества не хлорирана, но годна за употреба вода, ето защо възможността да се изключи хлорираната вода е малка, но всеки би могъл, чрез допълнителни средства да ограничи вредите на хлорните съставки.

Не са случайно измислени приказките, че дъждовната и изворна вода са сред най-чистите и подходящи за освежаващи бани.

Разходките сред природата, в планината и извън населените места, могат да се окажат много ползотворни и в резултат на тях да станем от кривтели на чисти водоизточници.