Интересни факти

Силата на водата

Има едно велико нещо, което помага в горещите дни, облекчава жаждата и хидратира идеално организма. Водата, така незаменим източник на минерали, витамини и соли.

Силата на водата спрямо организъма на човека е така голяма, че дори не си даваме сметка, колко много губим, когато липсва на телата ни. Водата помага в борбата с излишните килограми и да съхраним добрия външен вид, младостта и свежестта си.

Водата е достатъчно мощна, за да засища. Когато усещаме глад, само няколко чаши са достатъчни да утолят и изпълнят стомаха ни, а усещането за ситост настъпва мигновено.

Според най-новите прочувания водата е полезна за прием и по време на хранене. Макар да създава усещане за тежест, тя ни кара да приемаме по-малки количества храна и спомага храносмилателните процеси.

Водата спомага за отделяне на токсините и изхвърляне на мастни запаси от телата. Големите количества прием на вода помагат тялото ни по-често да има нужда да изхвърля течността в повече, а с нея се отделят и множество вредни вещества. Водата пречиства.

Водата зарежда кожата и косата с необходимата влага и спомага за запазване на младостта им по-дълго.

Една добра и изпитана рецепта е сутрин на гладно да се приемат по 1-2 чаши минерална вода. Добре е водата да бъде затоплена в микровълнова или на котлона. Топлата чешмяна вода се задържа по тръбите и носи доста отложени микроорганизми.