Интересни факти

Бутилирана или чешмяна вода

Много от нас вече имат становища по въпроси, свързани с водата за пиене, други едва сега научават за ползите на водата за тялото и здравето на човека и тръгват да търсят позитиви за себе си.

Предлагаме ви кратко разяснение по неща, които засягат всеки човек, а всеки един сам ще избере коя вода да пие.

Всички натурални минерални и изворни води е редно да са етикетирани, да съдържат информация, да носят името, произхода и източника на водата. Състава на водата също трябва да е упоменат на опаковката на бутилираната вода. Добре е да е ясен и въглеродния диоксид в нея.

 

Много си задават въпроса защо да купуват бутилирана вода, при условие, че имат безплатна такава вода. Тук е момента, в който трябва да отбележим, че инвестициите в опазването на ресурсите се правят именно по този начин. Със закупуване на минерална бутилирана вода ние си гарантираме безопасност и стандарти за качеството, сигурни сме, че от нея са отнети вредите елементи, за целта плащаме данъци и мита, спомагаме за разпознаване, осигуряване на безопасни, трайни и удобни опаковки.
При ниска цена за питейна вода може да сме уверени, че големите количества спомагат за множеството цели, в които се употребява тя, а това не я прави много удобна за пиене.

Дали да изберем бутилирана или чешмяна вода. Тук отговор конкретен няма. Добре е да знаем, че бутилираната вода е здравословна, има предимствата да се пренася, осигурява хидратация. Освен това може да се подбира по вкус, полза и удобство.

Бутилираната вода дава жизненоважни доставки като питейна вода. Тя е практична и удобна при аварии или природни бедствия. Ето защо и компаниите доставчици на вода са задължени да осигурят безопасна питейна вода по всяко време, в случаи на кризисни ситуации бутилираните води са най-добрата алтернатива.