Интересни факти

Бутилирана вода

Няма живо същество на планетата, което да не приема вода. Тя е важна за човека и колкото и да приемаме всякакви други течности, без водата не можем. Всички хора пият вода. В наши дни минералната вода е сред най-важните консумирани и използвани масово води. Водата е винаги на една ръка разстояние от нас. В дома, офиса, на обществени места, в магазина виждаме различните разфасовки и марки бутилирана вода.

От всички места се шуми и разгласява колко важна и необходима е минералната вода, но в цялата мания и жажда да си набавим тази така важна и поддържаща ни сила, с лека ръка подминаваме факта, колко много може да вреди тя на здравето ни, след като е бутилирана.

 

Колкото и полезен състав да има водата от минералните извори, да не подминаваме фактите, че тя губи една част от ценните си качества затворена в пластмасовите бутилки.

Не е за пренебрегване момента, колко вредна е химията за човешкото здраве, а веднъж бутилирана в пластмасова бутилка, водата променя много от свойствата си.

Много са тезите и пропагандите, да се защитава околната среда, като спомогнем за рециклирането на отпадъците, като намалим покупката на пластмасови опаковки и пликове, а за минералната вода, бутилирана в пластмасови опаковки никой, нищо не споменава.

Правилно би било вече да се замислим сериозно над глобалните въпроси дори когато купуваме поредната бутилка минерална вода в магазина. Ами страните от третия свят, които страдат от липса на капка вода, ами световната катастрофа и опазването на околната среда за бъдещето на планетата, ами средствата от нашата покупка кой печели от цялата работа и какво е редно да сторим, за да бъдем от полза на човечеството?!