Интересни факти

Какво не знаем за водата

Водата, която пием идва от много източници. В повечето случаи тя е изключително, полезна, здравословна и препоръчителна, но има и редица неща, които не знаем за нея.

Така например липсата на вода може да доведе редица здравословни проблеми един от най-често проявяващите се е умората през деня.

Добре е да имаме навика да приемаме ежедневно определено количество вода в зависимост от възрастта и най-вече килограмите си. Така например 8 до 10 чаши за деня, са способни да ни избавят от болки в ставите, гърба и да подобрят значително тонуса ни. Тези данни са в резултат на направени проучвания и изследвания, в които 80% от случаите забелязват промяната.

 

Интересни са и фактите, че липсата на вода в организма може да доведе до нарушения във водния баланс, а от там и до влошена памет, затруднени реакции, трудно фокусиране. Дори липсата на само 2% вода в тялото, са способни да причинят главоболие и понякога проблеми със стомаха.

Минералната вода извира от дълбочина 300-700 метра под земната повърхност. Тя се развива в кухините на земните недра, а с минерали се обогатява, чрез скалите през, които протича, за да достигне до повърхността.

Изворната вода се добива от сравнително по-малка дълбочина, в близост със Земята, на 100 м. Изворните води не преминават дългия път, който има минералната вода и затова нямат силната минерализация, като нея. Минералната и изворната вода са натурални, природни и имат постоянен състав. Те идват от различни източници, затова и различните бутилирани води имат различен състав.