Интересни факти

Редуване минерална вода с трапезна вода

Всички сме чували, че е полезно да се пие в големи количества водата, но само минералната или трябва да се сменя. Тук е мястото да разкрием някои тънкости по въпроса.

На първо време е добре да се редуват водите, така съветват и специалистите и докторите. Идеята в редуването на водите се състои в това, че минералната има високи стойности на някои от минералите, които могат да се наслагват в организма. За да се избегне този момент и да се предотвратят будещи евентуални проблеми е добре тялото да почива от минералната вода, като се сменя тя с трапезна.

Трапезната вода може да има ниска минерализация, която е в резултат от обработка целяща дезинфекция и отстраняване на нежелани макроелементи, лош мирис и вкус. И двете води минерална и изворна са натурални и притежават ясен произход и състав. Разликата се крие в това, че трапезната вода може да идва от всеки водоизточник, с различна минерализация. Чешмяната вода е един вид трапезна вода. Тя бива филтрирана и обработена с хлор.

 

Схемата за редуване на минералните води с трапезни се състои в 15 дни през, които може да се консумира и 15 дни промяна. Не само минералната вода е редно да се редува, а и чешмяната, трапезната и планинската. Специалистите съветват да се използват води с натурален и ясен произход добити от необработени изворни водоеми. Най-подходяща за редуване с минералната вода е изворната вода извираща от сърцето на планината. Тя е с ниската минерализация и натрий, чиста и натурална с доказани качества.