Интересни факти

Сравнителна характеристика на минерална вода с други води

В двадесет и първи век, всеки човек е на ясно с ползата и нуждата от приема на вода. Да, обаче тук изниква един не маловажен въпрос и той е свързан със свойствата и състава на минералната вода. Сравнени всички типове води, които стават за пиене, те притежават различен химичен състава. Това ги определя като полезни, не вредни и вредни за човешкият организъм.

Така например чешмяната вода, макар и да спада към приетите за консумация води, съдържа в състава си редица съставки, които служат за нейното пречистване, а това до известна степен вреди на човешкият организъм.

За дестилираната вода е добре да се знае, че тя не притежава онези вредни емисии, които да я пречистват, но е бедна на минерали и соли. 

За минералната вода се знае, че идва от извори, които са разположени дълбоко под земята в нейните ядра и за това тя е богата на минерали. Научно е доказано, че тя е най-добра за тялото ни и чрез нея си набавяме нужните витамини и добавки. В минералната вода има състав на желязо, магнезий, фосфати, калций, хлориди и други полезни елементи. Минералната вода помага за нормалното на процесите в организъма и неговото правилно функциониране.

 

 

На всеки е известен факта, че човешкото тяло е съставено от огромна маса вода. Тя е около 70% и без нея живота ни е немислим. Консумацията на големи количества вода богата на минерали е от изключителна важност за телата ни. Тя спомага за редица процеси, както и подсилва организма в борбата с различни заболявания като заздравява костите и зъбите, бори се с вируси и гъбички, регулира кръвното налягане, подобрява кръвообращението, храносмилането и т.н.

Минералната вода е широко разпространена на пазара, но винаги трябва да следим етикета със състава й.

Всяка фирма предлага вода от различен минерален извор, а състава и количествата в отделните от тях е различен.

За да се радваме на добро здраве, тонус и красота е добре да приемаме големи количества минерална вода, като винаги следим за производителя, състава и балансирано да редуваме различните типове води.